Sähkösopimuksen kilpailutus netissä säästää kuluttajien aikaa ja rahaa

Sähkösopimuksen kilpailutus netissä säästää kuluttajien aikaa ja rahaa

Sähkö on meille kaikille välttämätön arjen kuluerä, josta kukin meistä mieluusti maksaisi vähemmän. Sähkön hinta vaihtelee eri yhtiöiden välillä merkittävästi, eikä itse tuotteessa – eli sähkössä – ole eroja eri yhtiöiden välillä.

Sähkösopimuksen kilpailutus on helppo keino säästää hieman rahaa sähkölaskussa. Vertailemalla eri sähköyhtiöiden hinnat ja hintatarjoukset voi pienellä vaivalla säästää kymmeniä euroja kuukaudessa. Tänä päivänä sähkösopimuksen kilpailutus onnistuu kätevästi netissä, joten voit säästää merkittävästi rahaa omalta kotisohvalta käsin.

Vinkkejä sähkösopimuksen kilpailuttamiseen

Kuinka usein sähkön kilpailutusta kannattaa tehdä?

Voit kilpailuttaa sähkön niin usein kuin haluat, ellet ole tehnyt määräaikaista sähkösopimusta. Jos vaihdat myyjää useammin kuin kerran vuodessa, voi paikallinen jakeluverkkoyhtiösi laskuttaa oman hinnastonsa mukaisen maksun myyjän vaihtumisen vuoksi tehtävästä sähkömittarin lukemisesta.

Miten sähkön kilpailuttaminen tapahtuu?

Sähkön kilpailuttaminen tapahtuu vertaamalla sähkötarjouksia ja tekemällä uusi sähkönmyyntisopimus valitun sähkönmyyjän kanssa. Suomessa sähköyhtiöt hoitavat sähkönmyyjän vaihtamiseen liittyvät toimenpiteet keskenään.

Helpoiten voit kilpailuttaa sähkösi käyttämällä Sahkon-kilpailutus.fi -palvelua, jossa on esillä koko Suomen sähkötarjonta.

Mitä asioita sähkön hintavertailussa kannattaa huomioida?

Kilpailuttaminen sujuu helpoiten, kun saatavilla on viimeisin sähkölasku. Voit kilpailuttaa myös ilman sähkölaskuasi, kun tiedät kohteen osoitteen, ja osaat suurin piirtein arvioida vuosikulutuksesi.

Huomiothan että sähköyhtiöillä on tarjolla erityyppisiä sopimuksia. Määräaikaisissa sopimuksissa sähköyhtiö sitoutuu myymään sähköä määritellyn ajan sovitulla hinnalla. Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa on usein normaalia edullisempi hinta uusille asiakkaille, mutta hinta voi muuttua sopimuksen teon jälkeen. Hinnan lisäksi sopimukset eroavat myös tuotantotapojen sekä sopimukseen kuuluvien lisäpalveluiden osalta.

Oman sähkönkäyttösi jakautumisella on myös suuri merkitys siihen, minkä tyyppinen sopimus kannattaa valita. Esimerkiksi sähkölämmittäjän kannattaa hyödyntää tuotteita, joissa hinta on edullinen silloin, kun sähkölämmitys on päällä.

Kun täytät sahkon-kilpailutus.fi:ssä kysyttävät tiedot huolellisesti, saat palvelusta valittavaksesi tarpeitasi parhaiten vastaavat sähkösopimukset.

Miten palvelussa voi vertailla sähkön hintoja?

Saat tiedon parhaista tarjouksista alueellasi, kun ilmoitat kohteen osoitteen, ja osaat suurin piirtein arvioida vuosikulutuksesi. Mahdollisimman tarkan arvion saat, kun saatavilla on viimeisin sähkölasku.

Sähkön kilpailuttaminen tapahtuu vertaamalla sähkötarjouksia ja tekemällä uusi sähkönmyyntisopimus valitun sähkönmyyjän kanssa.

Sähkön siirron kilpailuttaminen ei ole mahdollista. Sähkön siirto ostetaan aina paikalliselta jakeluverkkoyhtiöltä.

Minkä sähköyhtiöiden hintoja palvelussa voi vertailla?

Palvelussa ovat mukana kaikki Suomen sähkönmyyjät, mutta jotkut sähkönmyyjät tarjoavat sähkötuotteitaan vain rajatulle alueelle. Voit ostaa sähköä miltä tahansa sähkönmyyjältä, joka tarjoaa tuotteitaan kohteeseesi.

Pitääkö minun tehdä sähkösopimuksen irtisanominen itse?

Kun teet uuden sähkösopimuksen nykyiseen osoitteeseen, sähkösopimusta ei tarvitse itse irtisanoa. Uusi sähköyhtiö ilmoittaa sopimuksen vaihdosta nykyiseen sähköyhtiöösi.

Jos muutat, osa sähköyhtiöistä tarjoaa sopimuksen teon yhteydessä mahdollisuutta valtuuttaa uusi myyjä irtisanomaan sähkösopimuksesi edellisen yhtiön kanssa. Jos annat palvelussa uudelle myyjälle luvan katkaista vanhan asuntosi sähkösopimus, myyjä katkaisee sopimuksen puolestasi. Mikäli myyjä ei tarjoa valtuutusmahdollisuutta, ota yhteyttä vanhaan sähkönmyyjääsi ja pyydä katkaisemaan sopimus muuttopäivänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *