Suojaa puhelimesi urkinnalta VPN-yhteyden avulla

Suojaa puhelimesi urkinnalta VPN-yhteyden avulla

Verkkosivustot keräävät tänä päivänä käyttäjistä valtavia määriä dataa, joita käytetään mm. mainonnan kohdentamiseen. Nettiselaajan yksityisyys on vuosi vuodelta huonontunut. Yksityisyyttä voi kuitenkin parantaa käyttämällä VPN-yhteyttä. Samalla VPN myös parantaa avoimien verkkojen turvallisuutta.

VPN-yhteys lisää yksityisyydensuojaa

VPN on lyhenne sanoista Virtual Private Network, eli virtuaalinen erillisverkko. Se on yksi tapa suojata puhelintasi internetin kautta tulevilta uhilta. VPN reitittää käyttämäsi internetyhteyden niin, ettei sivusto, jolla vierailet, voi yhdistää vierailuasi juuri sinuun. Tämä parantaa huomattavasti yksityisyydensuojaasi.

Älä käytä ilmaista VPN-yhteyttä

VPN-yhteyden käyttö on tärkeää yksityisyyden ja turvallisuuden lisäämiseksi, mutta myös joidenkin VPN-palvelujen käyttöön voi liittyä ongelmia. Nämä ongelmat liittyvät lähes poikkeuksetta ilmaisiin palveluihin. VPN-palvelua valitessa kannattaa suosiolla valita palveluntarjoaja, joka on laajalti käytössä ja jonka arviot ovat positiivisia. Tällaisia palveluja on esimerkiksi suosittu NordVPN.

VPN tuo turvaa avoimissa wifi-verkoissa

Yksityisyyden lisäämisen lisäksi VPN auttaa suojaamaan hakkerointiyrityksiltä, mikäli käytät esimerkiksi kirjaston tai kahvilan tarjoamaa ilmaista nettiyhteyttä. Siinä missä puhelinliittymän oma nettiyhteys ei ole hakkeroinnille kovin altis, avoimien wifi-verkkojen kohdalla tilanne on toinen. Avoimen verkon liikenteeseen on melko helppo päästä käsiksi, mutta VPN-yhteyden avulla näiltä epärehellisiltä tunkeutujilta on mahdollista suojautua.

Tietoturvakysymykset ovatkin nousseet ajankohtaisiksi puhelinten maailmassa, sillä käytämme niitä entistä enemmän. Hakkerit ovat alkaneet kohdentamaan hyökkäyksiään niihin, mutta onneksi VPN-palveluita tarjoavat tahot ovat onnistuneet vastaamaan tähän uhkaan. VPN:n kaltaiset palvelut ovat aika lailla puhelimesi sisäiset suojakuoret, jotka suojaavat puhelimellasi tapahtuvaa tietoliikennettä ja puhelimessasi olevia tietoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *